Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα κινείται στους ρυθμούς της EQS. Μετά την EQA, η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία Mercedes απο πλευράς τεχνολογιών.To premium sport sedan αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα. Το αυτοκίνητο είναι το πρώτο που ενσωματώνει την ψηφιακή οθόνη MBUX Hyperscreen και ορισμένα από τα ολοκαίνουρια συστήματα της Mercedes.

Στο παρακάτω βίντεο, η Eva Greiner, επικεφαλής μηχανικός, μας παρουσιάζει ορισμένα από τα συστήματα του πρωτοποριακού πακέτου υποβοήθησης eDrive. Έχοντας δίπλα της τον Felix Smith, μας δείχνει πως λειτουργεί το «Eco-Assist», το οποίο αναγνωρίζει μέσω του head-up display τι ακολουθεί στη διαδρομή σε απόσταση 700 μέτρων και προσαρμόζει ανάλογα την πορεία.

Επίσης παίρνουμε μια γεύση από την τεχνολογία «Torque Shift», μια high-tech λειτουργία του ηλεκτρικού συνόλου που, ανάλογα τις συνθήκες, το οδόστρωμα και την ταχύτητα, παρέχει διαφορετική απόδοση ισχύος σε κάθε τροχό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ακόμη και στα 200 χλμ./ώρα, το όχημα κινείται με απόλυτη σταθερότητα, δίνοντας και μοναδική αίσθηση ασφάλειας σε οδηγό και επιβάτες.

Φυσικά, με τέτοιες ταχύτητες, ένα αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να κινηθεί νόμιμα μόνο στη γερμανική Autobahn ή στο κέντρο δοκιμών της Daimler, γνωστό και ως Immendingen.

 

Η πρώτη εικόνα της Mercedes EQS

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία η νέα Mercedes EQA;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης