Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα μοναδικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος και να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στον διάβα του, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδανικά για κίνηση μέσα στην πόλη και ασφάλτινες διαδρομές. Η Mercedes ωστόσο θεωρεί ότι πολύ σύντομα τα SUV μοντέλα θα μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των ιδιοκτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να το αποδείξει, δημιούργησε το EQC 4×4² concept. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό από άποψη εμφάνισης και χαρακτηριστικών EV αυτοκίνητο, το οποίο εφοδιάζεται με ειδικά all terrain ελαστικά, ζάντες 20 ιντσών και προστατευτικά τόσο στο πάτωμα, όσο και στους θόλους των τροχών.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 29,3 εκατοστά, ξεπερνώντας ακόμη και το απόλυτο 4Χ4, την εμβληματική G-Class. Την ίδια στιγμή οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι στις 31,8 και 33 μοίρες.

Για την κίνηση φροντίζει το γνωστό ηλεκτρικό σύνολο της EQC400 με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 408 ίππων και την μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh. Στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις και την αυτονομία δεν έγιναν γνωστά.

Η EQC 4×4² δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή. Πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο όχημα της Mercedes που δείχνει το επόμενο βήμα όσον αφορά στις εκτός δρόμου ικανότητες των ηλεκτρικών SUV.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης