Η Mercedes-Benz Ελλάς «κόβει» και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων  στην premium κατηγορία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 09:40
Η Mercedes-Benz Ελλάς «κόβει» και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων  στην premium κατηγορία

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Παρά τις δυσκολίες που επεφύλασσε σε όλους μας το 2021 η Mercedes-Benz στην Ελλάδα κατάφερε να κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην πολυτελή κατηγορία. Κατέκτησε για όγδοη συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας 4.295 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων (μερίδιο αγοράς 4,3%)  καταλαμβάνοντας στο σύνολο της ελληνικής αγοράς την 9η θέση .

Από τον Όμιλο της Mercedes στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.263 οχήματα.Τα 4.375 ήταν επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (4.295 οχήματα Mercedes-Benz και 80 smart), 528 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 183 επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 257 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). 

Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στο σύνολο της αγοράς των λεωφορείων, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις. Το μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,3%. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,4% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 26,6%. Στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 56,6%!

Πολύ καλές ήταν οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz / Mercedes-EQ. Έφτασαν τις 1.054 και κατέλαβαν 24,5% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι η Mercedes-Benz Ελλάς ξεπέρασε τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2! 

Εξαιρετική ήταν και η πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid (xEV) μοντέλων Mercedes-Benz. Και εδώ η ελληνική εταιρία πέτυχε την 1η θέση στις συνολικές πωλήσεις  xEV στη χώρα μας.
Από τα 6.961 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.054 είναι της Mercedes που κατέκτησε μερίδιο αγοράς 15,1%. Το μερίδιο αγοράς της μάρκας στην κατηγορία των xEVs ανάμεσα στους premium κατασκευαστές ανέρχεται σε 23,4%! 

Τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid (xEV) μοντέλα της μάρκας που πωλήθηκαν στην Ελληνική αγορά είναι 4 σχεδόν φορές περισσότερα σε σχέση με το 2020 (+ 366%) . Ικανοποιητική ήταν και η πορεία με τα  smart . Παραδόθηκαν 80 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα fortwo & forfour .

Ο κος Ιωάννης  Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: 

«Το 2022 βρίσκει τη Mercedes-Benz να σπάει το ρόδι έχοντας κατακτήσει για 8η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στις πωλήσεις της premium κατηγορίας στη χώρα μας. Παρά τις δυσκολίες που επεφύλασσε σε όλους μας η χρονιά που πέρασε, η Mercedes-Benz κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της πολυτελούς κατηγορίας στην Ελλάδα ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης προς τη νέα εποχή. Συνδυάζοντας την ασφάλεια με την ξεχωριστή αισθητική, την άνεση με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία με την τεχνολογική καινοτομία αφουγκράζεται διαρκώς τους πελάτες της, προσφέροντας λύσεις μετακίνησης και υπηρεσίες για κάθε ανάγκη και επιθυμία και ανταμείβεται με τη σταθερή προτίμηση που επιδεικνύουν στη μάρκα. 

Το 2021, εν μέσω μίας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια χρονικά συγκυρίας, με τον κορωνοϊό και τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα να έχουν ανατρέψει κάθε προγραμματισμό, στη Mercedes-Benz Ελλάς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέραμε να κρατήσουμε το αστέρι ψηλά ξεπερνώντας μάλιστα τους εσωτερικούς μας στόχους. Εκτός της πρώτης θέσης που κατακτήσαμε στις πωλήσεις επιβατικών, η εταιρεία κατάφερε με τις μάρκες Μercedes-Βenz & Fuso που εκπροσωπεί στην Ελλάδα να κατακτήσει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Επιπλέον, η χώρα μας ανακηρύχθηκε τρίτη μεγαλύτερη χώρα για τη μάρκα στις πωλήσεις τουριστικών λεωφορείων Mercedes-Benz & Setra στην Ευρώπη, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.
Γι’ αυτά τα επιτεύγματα, νιώθω έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πελάτες μας, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας φέρνουν για οκτώ συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων, το Εξουσιοδοτημένο μας Δίκτυο αλλά και όλους τους εργαζόμενους της Mercedes-Benz Ελλάς για την αφοσίωση και  το πάθος τους.

Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας ως Εταιρεία να βελτιωνόμαστε καθημερινά, γι’ αυτό το 2022 θα συνεχίσουμε δυναμικά τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό σε κάθε επίπεδο, με στόχο την απογείωση της συνολικής εμπειρίας που βιώνουν οι πελάτες μας σε κάθε συναναστροφή τους με τη μάρκα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας στη Mercedes-Benz Ελλάς, εργαζόμενοι και Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να κάνουμε αυτό που τόσο καλά γνωρίζουμε: να εκπλήσσουμε και να ενθουσιάζουμε το αγοραστικό κοινό με νέα, εντυπωσιακά και πρωτοπόρα αυτοκίνητα, προγράμματα και υπηρεσίες συμβάλλοντας στην πράξη σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο.»

Πρώτη και στα φορτηγά 
Στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη 1η στις πωλήσεις στη χώρα μας ενώ στα λεωφορεία ανακηρύχτηκε τρίτη μεγαλύτερη αγορά στις πωλήσεις τουριστικών λεωφορείων της μάρκας στην Ευρώπη μετά την Γερμανία και την Ιταλία.
Ταξινομήθηκαν 528 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 183 επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 257 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra!
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 09:40