Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τα SUV με την ονομασία ES8 και ES6, το coupe SUV EC6 και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο EP9, η κινεζική εταιρεία NIO είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο μοντέλο της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο αυτοκίνητο της NIO -η μάρκα δεν δραστηριοποιείται στην Ευρώπη- ανήκει στην κατηγορία των τετράθυρων sedan, τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model S και φέρει μπαταρία 150 kWh, τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα που έχουμε δει σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Η αυτονομία του οχήματος υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 800 χιλιόμετρα, με τη νεοσύστατη εταιρεία να κάνει λόγο για το αυτοκίνητο του αύριο, ένα όχημα προηγμένης τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες και αναλυτικές πληροφορίες για το μοντέλο θα δοθούν στις 9 Ιανουαρίου. Όσο για τη NIO, η μάρκα ξεκίνησε εξαιρετικά την πορεία της στην Κίνα και σταδιακά θα επιδιώξει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρικό hypercar EP9 έχει σημειώσει στο Nurburgring έναν από τους καλύτερους χρόνους με 6 λεπτά και 45,9 δευτερόλεπτα. Τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.360 ίππων, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 7,1΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 314 χλμ./ώρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Στην πόλη Χεφέι η έδρα διοίκησης της NIO Inc

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης