Μία ακόμη ειδική έκδοση του δημοφιλούς roadster παρουσίασε η Mazda, στο πλαίσιο της επετείου για τα 30 χρόνια από το ντεμπούτο του πρώτου MX-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1989 στην έκθεση του Σικάγο, η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε την πρώτη γενιά του πισωκινήτου roadster. Τώρα, στο ίδιο σαλόνι, έκανε πρεμιέρα η συλλεκτική εκδοχή του σύγχρονου μοντέλου με την ονομασία MX-5 30th Anniversary Edition.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στην αποκλειστική πορτοκαλί απόχρωση «Racing Orange», φέρει σφυρήλατες ζάντες Rays ZE40 RS30, πορτοκαλί δαγκάνες φρένων με την υπογραφή της Brembo εμπρός και της Nissin πίσω, καθώς και αμορτισέρ Bilstein.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro σε συνδυασμό δέρματος και alcantara, οι πορτοκαλί επενδύσεις και τα διακοσμητικά σε πόρτες, αεραγωγούς και τιμόνι, καθώς και το ηχοσύστημα της Bose.

Το επετειακό MX-5 ή Miata όπως είναι γνωστό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα παραχθεί σε 3.000 μονάδες και προσφέρεται με υφασμάτινη ή σκληρή αναδιπλουμένη οροφή (RF). Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας Skyactiv-G απόδοσης 184 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Προαιρετικά προσφέρεται και το αυτόματο 6άρι.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης