Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω. Για πολλούς οδηγούς αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές μετακινήσεις τους θα πραγματοποιούνται στο σκοτάδι τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα που φέρουν τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα IntelliLux LED matrix, όπως αυτά της Opel, είναι άριστα προετοιμασμένα για οδήγηση σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Από το καινούργιο Corsa έως τα Astra, Insignia, Grandland X,  Crossland X και Mokka X, όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, εφοδιάζονται με πρωτοποριακά φώτα.

Το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED θεωρείται ανώτερο των συμβατικών ή xenon συστημάτων, καθώς είναι ακριβέστερο και ισχυρότερο.

Οι «έξυπνοι» προβολείς αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς το μήκος και την κατανομή της φωτεινής δέσμης, ανεξάρτητα εάν το Corsa, το Astra ή το Insignia κινείται στον αυτοκινητόδρομο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ετοιμάζεται να στρίψει.

Ανάλογα το μοντέλο, οκτώ, 16 ή 32 μονάδες LED προσαρμόζονται άμεσα και αυτόματα στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε η νύχτα να γίνεται μέρα, χωρίς το φως να είναι εκτυφλωτικό για τους άλλους οδηγούς.

Κάθε προβολέας LED matrix έχει εμβέλεια μέχρι 400 μέτρα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αντιληφθεί έγκαιρα ένα ζώο και να αντιδράσει ανάλογα.

Τα Grandland X και Mokka X, διαθέτουν προσαρμοζόμενη τεχνολογία AFL LED που λειτουργεί μέσω κάμερας.

Οι προβολείς LED ελέγχουν την κατανομή της φωτεινής δέσμης και προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα συγκριτικά με τα προηγούμενα συστήματα φωτισμού.

Η μεγάλη σκάλα φώτων ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα, με τους προβολείς να ενσωματώνουν οκτώ λειτουργίες φωτισμού, για συνθήκες πόλης, επαρχιακών δρόμων, αυτοκινητοδρόμων, στροφής και στάθμευσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης