Στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του sport coupe μοντέλου προχώρησε το τμήμα M Division της BMW, προκειμένου να γιορτάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Marco Wittmann στο DTM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση φέρει την ονομασία M4 DTM Champion Edition και θα παραχθεί σε μόλις 200 μονάδες, με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 148.500 ευρώ. Διατίθεται αποκλειστικά στο χρώμα Alpine White με αυτοκόλλητα Μ και διακρίνεται για το αναβαθμισμένο bodykit, την καμπίνα με το αγωνιστικό DNA και τον ισχυρότερο κινητήρα.

Το μοτέρ αποδίδει 500 ίππους και 600 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα. Το καπό, η οροφή, ο διαχύτης, η πτέρυγα και ορισμένα ακόμα τμήματα του αμαξώματος είναι από CFRP (carbon fibre reinforced plastic), οι απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο, ενώ τα φρένα αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους. Αλλαγές υπάρχουν στην ανάρτηση και τα ελαστικά, όπως και στα αεροδυναμικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογες επεμβάσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με τα αγωνιστικά καθίσματα, τις ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων, το roll cage και το τιμόνι Alcantara M Sport να κάνουν τη διαφορά. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας σύστημα πλοήγησης, φώτα OLED, κλιματισμό, υποβοήθηση παρκαρίσματος και άλλα.     

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης