Η λειτουργία που κάνει τη διαφορά στο Cupra el-Born

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 09:30
Η λειτουργία που κάνει τη διαφορά στο Cupra el-Born

Μέσα στο έτος θα μπει στην παραγωγή το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback της Cupra, ένα εντυπωσιακό αισθητικά αυτοκίνητο με υψηλές προδιαγραφές.

Το el-Born υιοθετεί όλα τα χαρακτηριστικά του VW ID.3, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, αυτό της VW στο Zwickau. Σε αντίθεση με το γερμανικό EV, αυτό θα είναι πιο σπορτίφ και απολαυστικό οδηγικά, όπως ένα αυθεντικό Cupra.

Μάλιστα, το ισπανικό μοντέλο φέρει στον εξοπλισμό του μια λειτουργία που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει πιο γρήγορα μια προσπέραση.

Μεγάλη αυτονομία και επιδόσειςΟυσιαστικά πρόκειται για ένα «boost» που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, το οποίο προφανώς βρίσκεται στο τιμόνι. Επίσης, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της μάρκας, Wayne Griffiths, εξοπλίζεται με σπορ ανάρτηση και είναι πιο στιβαρό στον δρόμο.

Για την κίνηση φροντίζει ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 204 ίππων. Οι επιδόσεις είναι ανώτερες από αυτές του ID.3, με τη μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh να παρέχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

 

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra

Το Cupra Leon e-Hybrid ήρθε στην Ελλάδα

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 09:55