Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι γεγονός! Το θρυλικό ιταλικό αυτοκίνητο θα περάσει εκ νέου την πόρτα του εργοστασίου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού φίλους των τεσσάρων τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία που θα αναβιώσει την εμβληματική Lancia Stratos είναι η Manifattura Automobili Torino. Μάλιστα, το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept θα είναι ίδιο με αυτό που είχε παρουσιάσει ο οίκος Pininfarina το 2010 και είχε χρηματοδοτήσει ο επιχειρηματίας Michael Stoschek, πρόεδρος της προμηθεύτριας ανταλλακτικών Brose. Η Manifattura Automobili Torino πήρε την έγκριση για να χρησιμοποιήσει τα ίδια σχέδια, αλλά ξεκαθάρισε ότι όλο το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την ίδια.

Συνολικά θα παραχθούν 25 μονάδες σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη αφορά σε ένα sportcar ικανό για καθημερινή χρήση, η δεύτερη σε ένα «σκληροπυρηνικό» GT-Racer και η τρίτη στο αγωνιστικό Safari.  

Η νέα Stratos θα βασιστεί στο σασί της Ferrari F430 Scuderia, με το σώμα να είναι από carbon. Για την κίνηση φροντίζει ο V8 4,3 λίτρων κινητήρας απόδοσης άνω των 550 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι διαστάσεις του αμαξώματος δεν έχουν διαφορά σε σχέση με το αυθεντικό, ενώ το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη θρυλική Stratos θα δοθούν στη Γενεύη. Οι παραδόσεις στους εκλεκτούς πελάτες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο, με την τιμή να λέγεται ότι ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης