Το εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας στη Sant’ Agata της Μπολόνια άνοιξε εν νέου τις πύλες του. Όχι όμως για να κατασκευάσει κάποιο από τα υπέροχα supercars, αλλά για να φτιάξει υφασμάτινες μάσκες και προστατευτικές ασπίδες πλέξιγκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της Lamborghini, Stefano Domenicali, έδωσε εντολή να τεθούν σε λειτουργία δύο τμήματα των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα αυτό που είναι το ραφείο για τα δέρματα, τις επενδύσεις και τα εξατομικευμένα κομμάτια των αυτοκινήτων και αυτό της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στο πρώτο, οι κυρίες που είναι υπεύθυνες για το εσωτερικό των οχημάτων άρχισαν να ράβουν μάσκες, έχοντας ως στόχο την παραγωγή 1.000 μασκών την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο, οι τεχνικοί του τμήματος R&D θα κατασκευάζουν μέσω της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης 200 ασπίδες προσώπου ημερησίως.

Μάσκες και ασπίδες θα μεταφέρονται καθημερινά στο νοσοκομείο Sant’ Orsola-Malpighi της Μπολόνια, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μεγάλη ανάγκη τον ιατρικό εξοπλισμό στη μάχη κατά της πανδημίας του ιού Covid-19.

Ως ένδειξη ενότητας και υποστήριξης στους κατοίκους της περιοχής Emilia-Romagna, που έχει πληγεί τόσο έντονα από τον νέο κορωνοϊό, αλλά και αλληλεγγύης προς όλο το έθνος, η Lamborghini φωτίζει κάθε βράδυ τα κτήρια της με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης