Χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως «Supercar Killer», με τις επιδόσεις του και ειδικά τις επιταχύνσεις να είναι αντίστοιχες ή καλύτερες των υπερ-αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Exige Sport 380 είναι η ταχύτερη έκδοση του μοντέλου που βγήκε από το εργοστάσιο της Lotus. Τροφοδοτείται από τον V6 3.5 λίτρων της Toyota, απόδοσης 380 ίππων και 410 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 285 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο έχει αγωνιστικό DNA, με τους μηχανικούς της βρετανικής φίρμας να μειώνουν το βάρος χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων σε διάφορα τμήματα, όπως στην σταθερή πτέρυγα, τον διαχύτη, τα spoiler και τις εισαγωγές αέρα. Οι σφυρήλατες ζάντες είναι ελαφρύτερες, τα πίσω τζάμια από συνθετικό υλικό και τα καθίσματα από carbon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά βελτιωμένο είναι το αεροδυναμικό πακέτο, με την Exige Sport 380 να έχει 140 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα. Τα φρένα προέρχονται από την AP Racing, με τον έξτρα εξοπλισμό να περιλαμβάνει εξάτμιση τιτανίου, carbon πάνελ, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Nitron και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές της Eibach.

Αναβαθμισμένο είναι το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, η αντλία καυσίμου και η ECU. Από τα μέσα του 2017 θα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο, ειδικά ρυθμισμένο για χρήση στην πίστα. Οι παραγγελίες για την Lotus Exige Sport 380 έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αγγλία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 67.900 λίρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης