Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί χειροποίητα σε πολύ μεγάλο βαθμό στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Crewe. Αντιπροσωπεύει τον απόλυτο συνδυασμό πολυτέλειας και απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Continental GT Speed δεν είναι απλώς το κορυφαίο Grand Tourer, είναι το πιο δυναμικό τετράτροχο παραγωγής που έχει δημιουργήσει στα 101 χρόνια της ιστορίας της η Bentley.

Η βρετανική φίρμα το περιγράφει ως ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, με εκπληκτική δύναμη, ασυναγώνιστες επιδόσεις και ακρίβεια ελέγχου σε όλες τις συνθήκες. Τροφοδοτείται από τον W12 6.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 659 ίππων και 900 Nm ροπής. Το μοτέρ ενσωματώνει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων για τον περιορισμό των ρύπων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδόσεις supercar

Εκθαμβωτική εμφάνιση και εκρηκτική δύναμη για τη Speed.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του ενεργού συστήματος τετρακίνησης και ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 335 χλμ./ώρα. Διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Το σύστημα τετραδιεύθυνσης, η σκληρότερη ρύθμιση της ανάρτησης, οι επεμβάσεις στο πλαίσιο και το βελτιωμένο τιμόνι, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και η τεχνολογία «Dynamic Ride», κάνουν την οδήγηση μια συναρπαστική εμπειρία. Παρά τον όγκο του αμαξώματος, η Continental GT Speed είναι απίστευτα ευέλικτη και σταθερή στις στροφές.

Οι carbon κεραμικοί δίσκοι με τις 10πίστονες δαγκάνες εμπρός και τις τετραπίστονες πίσω εξασφαλίζουν το τέλειο φρενάρισμα και το σπορ σύστημα εξάτμισης, έναν ήχο που θυμίζει καθαρόαιμο supercar.

 

Αριστούργημα

Σχεδιασμένο με ακρίβεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Από αισθητικής πλευράς, τη διαφορά κάνουν οι ζάντες 22 ιντσών σε μαύρη ή ασημί απόχρωση, τα διακοσμητικά Dark Tint σε εισαγωγές αέρα και γρίλια, τα διευρυμένα μαρσπιέ, ο διαχύτης, οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και το λογότυπο Speed.

Το εσωτερικό από την άλλη είναι χάρμα ιδέσθαι. Εδώ η Bentley έχει ακολουθήσει μια πιο σπορτίβ φιλοσοφία, τοποθετώντας alcantara, ανθρακόνημα, κόκκινες ραφές και γαζιά σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Φυσικά, δεν λείπουν τα μοτίβο Diamond στα καθίσματα και η σκούρα απόχρωση του αλουμινίου στην κονσόλα.

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 15 κύριων και 11 δευτερευόντων χρωμάτων δερμάτων και υψηλής ποιότητα καπλαμά, από τα κλασικό Piano Black, έως τα Crown Cut Walnut, Dark Stained Burr Walnut, Dark Fiddleback Eucalyptus, Dark Burr Walnut και Crown Cut Walnut.

Ο χώροι της Speed είναι ιδανικοί για 4 επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 358 λίτρων. Τέλος, το τεχνολογικά προηγμένο ταμπλό οργάνων και το φημισμένο Bentley Rotating Display είναι φινιρισμένα με απίστευτη λεπτομέρεια, εστιάζοντας στον οδηγό όσο κανένα άλλο της μάρκας.

Το υπέροχο Grand Touring της Bentley θα παραδοθεί στους τυχερούς κατόχους μέσα στο 2021. Όσο για την τιμή, προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

 

Το κορυφαίο touring του κόσμου

Ξεπούλησε η Bentley εν μέσω πανδημίας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης