Τα μέλη της ιταλικής αστυνομίας πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχερά, καθώς μετά τις Lamborghini Huracan και Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, απέκτησαν και ένα σπέσιαλ Jeep Wrangler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδιαίτερο αυτό περιπολικό, προστέθηκε στον στόλο των καραμπινιέροι πριν λίγες μέρες. Μάλιστα, τα κλειδιά του Jeep παρέδωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, στον αρχηγό της αστυνομίας, Giovanni Nistri.

Το Wrangler ενσωματώθηκε στην υπηρεσία της περιοχής Emilia-Romagna και στόχος είναι η διασφάλιση της ομαλής κίνησης των τουριστών στις παραλίες των βορειοδυτικών ακτών της Ιταλίας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει ειδικό πακέτο της Mopar με επιπλέον προστατευτικά στο αμάξωμα, all-terrain ελαστικά 32 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17΄΄ και ανάρτηση Fox Performance η οποία αύξησε το ύψος κατά 5 εκατοστά σε σχέση με το απλό Wrangler.

Το off-road μοντέλο είναι βαμμένο στα χρώματα της ιταλικής αστυνομίας, διαθέτει προβολείς στην οροφή, φάρο, σειρήνα, ασύρματο, σύστημα πυρόσβεσης, ακόμη και βάση για οπλοπολυβόλο. Τροφοδοτείται από τον 2.8 CRD πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 200 ίππων και 460 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παράλληλα με το Jeep Wrangler, ο Marchionne παρέδωσε στους καραμπινιέροι και ένα Fiat Panda 4X4.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης