Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο εργοστάσιο του Crewe στη Βρετανία, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της φημισμένης φίρμας κατασκευής πολυτελών οχημάτων, ξεκίνησε πρόσφατα η παραγωγή της καινούργιας Flying Spur.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες μονάδες του υπέροχου Grand Tourer είναι ήδη έτοιμες, με τη Bentley να υποστηρίζει ότι έχει κατασκευάσει το πιο προηγμένο όχημα στην πολύχρονη ιστορία της.

«Η νέα Flying Spur συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία και μοντέρνο υπερπολυτελές εσωτερικό. Κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι ένα μοναδικό παράδειγμα τέχνης. Τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο είναι χειροποίητα και το σαλόνι απαρτίζεται από τα ωραιότερα αυθεντικά υλικά. Πρόκειται για ένα sport sedan με την ποιότητα μιας λιμουζίνας», δήλωσε ο Peter Bosch, μέλος του Συμβουλίου Παραγωγής της Bentley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το μοντέλο περάσει στην παραγωγή, ολοκλήρωσε μία μακρά διαδικασία εξαντλητικών δοκιμών, καλύπτοντας περισσότερα από 1.600.000 χιλιόμετρα. Στις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν 142 πρωτότυπα σε 18 διαφορετικές χώρες, σε θερμοκρασίες από -34 έως +48 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρο από 61 έως και 4.300 μέτρα.

Μάλιστα, τα 12.000 χλμ. έγιναν σε πίστα και με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ./ώρα, ώστε οι μηχανικοί να διαπιστώσουν τα όρια της Flying Spur.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο W12 6.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής.  Παρά τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 333 χλμ./ώρα.

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, έως ανάρτηση Bentley Dynamic Ride, ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, διακοσμητικά από διαμάντια και χρυσό, καθίσματα τύπου πολυθρόνες, δέρματα κομμένα στο χέρι και σπάνιες ξύλινες επενδύσεις.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης