Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Βαρεθήκατε το μεταλλικό πλαίσιο της πινακίδας να χαλάει την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας; Η Καλιφόρνια το έλαβε σοβαρά υπόψη της και μετά από μία επταετία ερευνών, αποφάσισε να επιτρέψει σε όσους επιθυμούν, να κολλήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας επάνω στον προφυλακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αιώνιο πρόβλημα των χαμηλωμένων και με μεγάλους αεραγωγούς αυτοκινήτων, έρχεται να λυθεί με την παρουσία πινακίδων κυκλοφορίας που θα κολούνται επάνω στο αμάξωμα και δεν θα εξέχουν. Αφού η πολιτεία ήλεγξε ότι και ο συγκεκριμένος τύπος πινακίδας είναι ευανάγνωστος, δεν μπορεί να παραποιηθεί αλλά και να διαβαστεί από τα συστήματα scanner της αστυνομίας (και των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας), προχώρησε στην ψήφιση της τροπολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν έχουν παρά να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου, να βάλουν τα στοιχεία τους και να επιλέξουν τον τύπο που επιθυμούν αλλά και λοιπές ιδιαιτερότητες όπως ΑΜΕΑ κτλ. Φαίνεται πως η Καλιφόρνια έκανε την αρχή, καθώς αρκετές ακόμα πολιτείες βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για να εφαρμόσουν παραπλήσιο νόμο. Στο Τέξας μάλιστα ήδη υπέγραψαν ώστε μερικά αυτοκίνητα ειδικών κατηγοριών να μην έχουν υποχρεωτικά πινακίδα κυκλοφορίας στο μπροστινό μέρος, παρά μόνο στο πίσω.

Στην Ελλάδα, ο νόμος υπαγορεύει την τοποθέτηση ευανάγνωστων πινακίδων τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές και ο τρόπος κατασκευής αυτών είναι συγκεκριμένος. Μάλιστα εάν ένα αυτοκίνητο με διαφορετικού τύπου πινακίδες εισαχθεί στην χώρα μας, οφείλει ο ιδιοκτήτης να μεριμνήσει του προβλήματος σε συνεννόηση με το υπουργείο, ώστε οι πινακίδες να συμμορφωθούν με τον ελληνικό νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν οι πινακίδες – αυτοκόλλητα, ερχόντουσαν και στην ελληνική αγορά, θα τις επιλέγατε; Ακόμα και εάν υπήρχε κάποιο επιπλέον αντίτιμο; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης