Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί ο Ken Block να μην είναι πλέον μαζί μας, όμως φαίνεται πως η αγωνιστική κληρονομιά του θα συνεχιστεί, τόσο από τη γυναίκα όσο και από την κόρη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγός του Lucy, η οποία είναι πετυχημένη οδηγός ράλι στην Αμερικανική Ένωση Ράλι (ARA), επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak στις 25 Ιουνίου. Η ίδια ανέβασε στο instagram φωτογραφία του Sierra Echo EV, με το οποίο θα αγωνιστεί στην κατηγορία Unlimited, έχοντας το νούμερο 430 στο πλάι. Το όχημα Echo κατασκευάζεται από τη Sierra Cars, έχοντας έναν ενιαίο ηλεκτροκινητήρα από την Hypercraft και μπαταρίες συνολικής ισχύος 55,8 kWh. Παράγει 300 ίππους, έχει τελική ταχύτητα 120 km/h. και η Lucy θεωρεί πως είναι το ιδανικό όχημα για να δοκιμάσει πρώτη φορά την τύχη της στην συγκεκριμένη ανάβαση.

Εκτός όμως από την γυναίκα του, και η κόρη του Ken Block θα αγωνιστεί, οδηγώντας το πανίσχυρο Porsche Hoonipigasus των 1.400 ίππων. Η προσπάθεια της Lia θα είναι καθαρά για λόγους επίδειξης και προς τιμήν του πατέρα της, οπότε δεν θα χρονομετρηθεί, αλλά οι ικανότητες της δεν είναι προς αμφισβήτηση, καθώς ήδη αγωνίζεται με ένα Subaru BRZ στην κατηγορία Open 2WD για τη σεζόν 2023 της ARA.

Να θυμίσουμε πως ο Ken Block έφυγε από τη ζωή  φέτος, σε ηλικία 55 ετών μετά από ατύχημα ενώ οδηγούσε ένα snowmobile σε μία απότομη πλαγιά. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο τον καταπλάκωσε με ολέθριες συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ken Block ήταν γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη, ως ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς ο οποίος κατάφερνε να χειρίζεται με απίστευτο τρόπο οτιδήποτε είχε ρόδες. Αυτοκίνητα με εκατοντάδες ίππους με τα οποία έκανε drift ακριβείας, μοτοσικλέτες, σνόουμπορντ, αλλά και πολλά ειδικά κατασκευασμένα οχήματα. Μάλιστα είχε αγωνιστεί και σε αγώνες WRC, ενώ ήταν και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς είχε δημιουργήσει και την εταιρία DC Shoes το 1990 αλλά και μία σειρά από video games.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης