Το σκάνδαλο «dieselgate» έφτασε τελικά στο… σπίτι του VW Group, καθώς, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, οι αρμόδιες γερμανικές αρχές ανακάλυψαν παράνομο λογισμικό στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Audi A7 και A8, παραγωγής 2009-2013.

Σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο, εντοπίστηκαν παρατυπίες σε 24.000 TDI αυτοκίνητα. Η Audi είχε αναπτύξει ένα λογισμικό στο αυτόματο κιβώτιο AL 551 της ZF που εξόπλιζε τα παραπάνω μοντέλα, το οποίο επηρέαζε τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων. Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανιχνεύει πότε γίνονται δοκιμές από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προσαρμόζεται ανάλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση της premium γερμανικής μάρκας ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπό της να αναφέρει ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τις Αρχές. Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση των 24.000 οχημάτων τύπου A7 και Α8 που επηρεάζονται. Τα 14.000 από αυτά θα επιστρέψουν στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να γίνει ενημέρωση λογισμικού, ενώ τα υπόλοιπα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αυτοκίνητα αφορούν αποκλειστικά την αγορά της Γερμανίας, κάτι που σημαίνει ότι κυκλοφορούν αντίστοιχες εκδόσεις σε όλη την Ευρώπη.

Όπως φαίνεται, το σκάνδαλο με τους παράνομους κινητήρες diesel στον όμιλο VW όχι απλώς δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, προκαλώντας συνεχείς τριγμούς στον γερμανικό κολοσσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης