Τον τίτλο της «ευρωπαϊκής ηλεκτρικής πόλης» θα λάβει το επόμενο διάστημα το Rüsselsheim am Main, καθώς, η Opel σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του RheinMain και τη βοήθεια του κράτους, θα τοποθετήσει 1.300 σταθμούς φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση των σταθμών θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές της πόλης, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων, στα δημοτικά ιατρεία, στην πανεπιστημιούπολη και φυσικά στις εγκαταστάσεις της Opel.

Το φιλόδοξο project, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

Κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, 400 επιπλέον σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Rüsselsheim θα γίνει ένα απαράμιλλο αστικό εργαστήριο για την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία. Στην πορεία, θα διερευνηθούν τεχνικά θέματα όπως η σταθερότητα της ηλεκτρικής παροχής και η ενσωμάτωση των φορτιστών στο δίκτυο, αλλά και κοινωνικο-οικονομικά θέματα όπως η συμπεριφορά των οδηγών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις συνήθειες φόρτισης θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να προβλέψουν μελλοντικές απαιτήσεις από το ηλεκτρικό δίκτυο και θα τους βοηθήσουν να προσδιοριστούν οι ατομικές ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης