Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

To IONIQ 5 της Hyundai είναι πλέον το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφερε να ξεπεράσει έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, με τους ισχυρότερους αντιπάλους του να είναι το Audi E-Tron GT και η Porsche 911 GT3, αυτοκίνητα δύο τεράστιων γερμανικών κατασκευαστών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την διαδικασία της επιλογής του νικητή υπάρχει μια κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου, η οποία δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα

Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα κορυφαία μοντέλα είναι οι εξής: «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance». Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το IONIQ 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τον τίτλο “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022.

Ο κ. Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς», δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Hyundai IONIQ 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς. Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης του IONIQ 5 βοήθησε το αυτοκίνητο να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία. Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του IONIQ 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022, το IONIQ 5 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

Το νέο μοντέλο της Hyundai είναι βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform), η οποία είναι κατασκευασμένη από την Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα  υπάρχουν δύο επιλογές μπαταρίας, 58 kWh ή 72,6 kWh, όπως και επιλογή τετρακίνητου και πισωκίνητου. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με WLTP.

Η φόρτιση και στις δύο μπαταρίες από 10% έως 80% γίνετε μόλις σε 18 λεπτά χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800V. Ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load με την οποία μπορούν να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή είτε οδηγούν είτε είναι σταθμευμένοι.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Hyundai, το IONIQ 5 διατίθεται με την κορυφαία στον κλάδο πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων. Συμπληρώνοντας αυτήν την εγγύηση οχήματος, η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται επίσης από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe, ανέφερε:

«Το IONIQ 5 έλαβε αυτό το βραβείο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό όχημα που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Επιπλέον, αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το IONIQ 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης