Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford Ευρώπης ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με 27 ακόμη εταιρίες και δηλώνει έτοιμη να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2035, ώστε να μπορέσει η Ε.Ε. να έχει μηδενικό αποτύπωμα ρύπων έως το 2050. Η συγκεκριμένη αυτή «ένωση» των εταιριών έχει στόχο την δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον στις μετακινήσεις αλλά και ενεργές δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης, με χρονοδιαγράμματα, νέες τεχνολογίες και βιώσιμες λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ford Ευρώπης πιστεύουμε πως η ελευθερία της μετακίνησης πηγαίνει χέρι-χέρι με τη φροντίδα για τον πλανήτη μας. Γι’ αυτό στοχεύουμε όλα τα οχήματα της Ford να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2035, κάτι όμως που για να γίνει πραγματικότητα, οι υπεύθυνοι της Ε.Ε. οφείλουν να θέσουν χρονοδιαγράμματα, εθνικούς στόχους και λύσεις στον τομέα της φόρτισης, καθώς οι πωλήσει των EV αυξάνονται ραγδαίως» δηλώνει ο Stuart Rowley, πρόεδρος, Ford Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει από το 2035, όλα τα καινούργια οχήματα που θα πωλούνται να είναι μηδενικών ρύπων, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αποφασίσουν τις θέσεις τους τον Ιούνιο, με τον τελικό νόμο να αναμένεται να εγκριθεί το φθινόπωρο.

Για τη Ford Ευρώπης, ο δρόμος προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων ανοίγει μια νέα γενιά επτά, πλήρως ηλεκτρικών, επιβατικών οχημάτων και φορτηγών, που θα έρθουν στην Ευρώπη έως το 2024. Παράλληλα το δίκτυο φόρτισης της Ford μετρά ήδη 300.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη ενώ η εταιρία είναι μέρος του RouteZero, ενός παγκόσμιου συνασπισμού που εργάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό στα φορτηγά έως το 2040.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης