Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι δοκιμές του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτροκίνητου E-Transit Van συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι μηχανικοί της Ford πραγματοποιούν τα τεστ σε δημόσιους δρόμους προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε πελάτες της να πάρουν το E-Transit, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το επαγγελματικό όχημα μπορεί άνετα να ικανοποιήσει λειτουργικές απαιτήσεις ευρέως φάσματος.

Πρωτότυπα οχήματα του ηλεκτρικού Van θα πλαισιώσουν τους στόλους πελατών και θα λειτουργήσουν σε απαιτητικές πραγματικές συνθήκες με μεγάλα σούπερ μάρκετ, εταιρείες διανομής κατ’ οίκον, ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σε Γερμανία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσει το λανσάρισμα

Με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να κάνει έως 350 χιλιόμετρα.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές ως προς τον τύπο του αμαξώματος, το μήκος, το ύψος οροφής και το μεικτό βάρος οχήματος (GVM) ήδη από το λανσάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 25 διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

«Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες είναι ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας να φέρουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit στην αγορά και θα συμβάλουν ώστε να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πελάτες από διαφορετικές βιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους με ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων» δήλωσε ο Andrew Mottram, chief programme engineer του E-Transit.

Ο χώρος φόρτωσης του E-Transit είναι ίδιος με των πετρελαιοκίνητων Transit, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φθάνει Θα υπάρχουν 25 διαφορετικές εκδόσεις.τα 1.616 κιλά στις εκδόσεις van και τα 1.967 κιλά στα chassis cab.

Το σύστημα ProPower Onboard, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη βιομηχανία, προσφέρει ισχύ φόρτισης έως 2.3 kW μέσω στάνταρ παροχών για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού στην καμπίνα και τον χώρο φόρτωσης. 

Το ηλεκτρικό σύνολο αποδίδει ισχύ έως 200 kW με την αυτονομία να αγγίζει τα 350 χιλιόμετρα με την υποστήριξη τεχνολογιών για αύξηση της αυτονομίας, όπως το Eco Mode και το Scheduled Pre-Conditioning.

Οι οδηγοί θα επωφελούνται επίσης από τη νέα τεχνολογία του SYNC 4, που περιλαμβάνει μία εύχρηστη οθόνη 12 ιντσών και πλοήγηση συνδεδεμένη μέσω δικτύου cloud 3, η οποία αναβαθμίζεται χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.

Όπως εκτιμά η Ford, το λειτουργικό κόστος ιδιοκτησίας θα είναι περίπου 40% χαμηλότερο συγκριτικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σαρώνει» στα επαγγελματικά οχήματα η Ford

Ποιο είναι το best seller μοντέλο της Ford για το 2021;

Η Ford δημιούργησε σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση κλοπής

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης