Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα τελευταία χρόνια οι κλοπές οχημάτων τύπου Van καταγράφουν μεγάλη αύξηση σε όλη την Ευρώπη. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ένα επαγγελματικό όχημα παραβιάζεται κάθε 23 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για κλοπή εργαλείων αυξήθηκαν κατά 50% το 2019, με το κόστος να μεταφράζεται σε απώλειες 290 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως μόνο για τους Βρετανούς επαγγελματίες ή 12.746€ κατά μέσο όρο ανά θύμα.

Προκειμένου να προστατεύσει τους κατόχους των επαγγελματικών Van, η Ford δημιούργησε ένα σύστημα (Guard Mode) το οποίο παρακολουθεί τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο και προειδοποιεί τους διαχειριστές μικρών στόλων, τους ιδιοκτήτες-χρήστες και τους οδηγούς μέσω των smartphones τους για ενδεχόμενη παραβίαση.

Πώς λειτουργεί  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Guard Mode είναι ενσωματωμένο στο FordPass Pro, την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που βοηθά τους ιδιοκτήτες να διαχειρίζονται και να ελέγχουν μέχρι πέντε οχήματα, ώστε να διασφαλίζουν μέγιστο λειτουργικό και παραγωγικό χρόνο για τον στόλο τους.

Όταν είναι ενεργοποιημένο (για παράδειγμα εκτός των εργάσιμων ωρών της ημέρας ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου), το Guard Mode χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για να ανιχνεύει πότε κάποιος εισέρχεται στο όχημα, ανοίγει το καπό ή το μεταλλικό κάλυμμα του χώρου αποσκευών, αλλά και πότε βάζει μπροστά τον κινητήρα. Στη συνέχεια, κάνοντας χρήση του FordPass Connect μόντεμ του οχήματος, το σύστημα στέλνει μία προειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη.

Το Guard Mode ειδοποιεί ακόμη κι αν κάποιος ξεκλειδώσει το όχημα ή το βάλει μπροστά χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, κάτι που δεν θα συνέβαινε με ένα συμβατικό συναγερμό και που μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο σε περίπτωση κλοπής ή αντιγραφής ενός κλειδιού.Στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη.

Οι οθόνες του Guard Mode στο FordPass Pro app απεικονίζουν τις φορές που κάποιος είχε πρόσβαση στο όχημα, τις αιτίες κάτω από τις οποίες ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, τις ώρες των συμβάντων, καθώς και την τελευταία γνωστή θέση του οχήματος.

Μάλιστα η τεχνολογία συνδέεται και με το «Trailer Theft Alert», το οποίο αποστέλλει μία ειδοποίηση εάν ανιχνεύσει αποσύνδεση του τρέιλερ ενώ το όχημα είναι κλειδωμένο.

 

 

Το ισχυρότερο και πιο ικανό Ford Transit της ιστορίας

Η Ford έβαλε στο Transit το 10άρι κιβώτιο της Mustang

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης