Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε ακόμη να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης, οι σταθμοί φόρτισης πληθαίνουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναβαθμίζουν συνεχώς τις υποδομές, προσφέροντας στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο δίκτυο.

Χιλιάδες σταθμοί έχουν στηθεί στο οδικό δίκτυο διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων, προκειμένου οι οδηγοί να μπορούν να φορτίζουν εύκολα και γρήγορα τα οχήματά τους. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Porsche, λίγο πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης Taycan, ολοκληρώνεται το δίκτυο παροχής High Power Charging Point της IONITY, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο VW, τη BMW, τη Daimler και τη Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100 προηγμένης τεχνολογίας σταθμοί High Power Charging Point είναι ήδη διαθέσιμοι προς χρήση. Οι σταθμοί είναι συμβατοί με το ευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης CCS και κάθε ένας φέρει έξι υποδοχές ισχύος 350 kW, παρέχοντας φουλ ενέργεια στις μπαταρίες των οχημάτων στον ελάχιστο χρόνο.

Επίσης, μέχρι το 2020 θα τοποθετηθούν άλλοι 300 σταθμοί υψηλής ισχύος, με την κοινοπραξία να έχει ήδη υπογράψει τις συμβάσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν οι κατασκευαστές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, ακόμη και στην Ελλάδα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης