Έπειτα από την παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης του Jazz στη περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το όνομα Fit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μικρό της Honda, έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, πιο μοντέρνα εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους, πλουσιότερο εξοπλισμό και ένα καινούργιο κινητήρα 1.300 κ.εκ. που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Διαθέτει κατά 9,5 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος και κατά 3 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ υπόσχεται την βέλτιστη ευελιξία σε ό,τι αφορά τη διάταξη του εσωτερικού, χάρη στα καθίσματα «Magic Seats». Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι ασυναγώνιστη, ξεκινώντας από τα 354 λίτρα και φθάνοντας τα 884 λτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με το πακέτο «Advanced Driver Assist System», περιλαμβάνοντας τα συστήματα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας και αναγνώρισης των προειδοποιητικών σημάτων στο δρόμο. Επίσης, φέρει το σύστημα πολυμέσων Honda Connect, με οθόνης αφής, δυνατότητα σύνδεσης στο internet και δεκάδες ακόμα εφαρμογές.

Η εμπορική διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινά το καλοκαίρι και αρχικά θα προσφέρεται με τον 1.3 VTEC κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 102 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με το ημιαυτόματο CVT ισάριθμων σχέσεων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης