Στην έκθεση του Τόκιο, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της για τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, η Mazda αποκάλυψε επίσημα το νέο της δημιούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το RX-Vision, ένα εντυπωσιακό sportcar το οποίο περιγράφεται από την εταιρεία ως το όραμα για το μέλλον. Το concept συμπυκνώνει την ιστορική διαδρομή της μάρκας στην εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων, επαναφέροντας επίσημα στο προσκήνιο τον Wankel κινητήρα.

Το πρωτότυπο βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία KODO, έχει μήκος 4.389 χλστ., πλάτος 1.925 χλστ. και ύψος 1.160 χλστ. Πατά πάνω σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα, όντας ένα καθαρόαιμο sport coupe με ξεχωριστή προσωπικότητα, έντονες καμπύλες και ενδιαφέρουσα αισθητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το μυώδες καπό έχει τοποθετηθεί η νέα γενιά του περιστροφικού κινητήρα Wankel με τεχνολογία SKYACTIV-R. Αν και οι Ιάπωνες δεν θέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, πιθανότατα αποτελείται από δύο ρότορες χωρητικότητας 800 κ.εκ. και ένα ηλεκτρικό turbo δύο σταδίων. Το μόνο που ανέφεραν είναι ότι, συνδυάζει την αξιοπιστία, με την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Η Mazda δεν σκοπεύει να το περάσει σύντομα στην παραγωγή, τουλάχιστον όχι πριν αναλύσει τις αντιδράσεις των ειδικών και του κοινού. Ωστόσο, το RX-Vision βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εκφράζοντας την αφοσίωση της μάρκας σε νέες προκλήσεις.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης