Μετά την κλασική πεντάθυρη έκδοση, την τρίθυρη SC και την πρακτική ST, η Seat πρόσθεσε μια ακόμα εκδοχή στο νέο Leon, με εκτός δρόμου χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Leon ST X-Perience διακρίνεται για τα προστατευτικά πλαστικά, τη μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τις νέες ζάντες 17 και 18 ιντσών και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, οι μόνες αλλαγές που παρατηρούνται σε σχέση με την ST έκδοση, είναι στην επένδυση των καθισμάτων και των θυρών, όπως και στο λογότυπο «Χ-Ρ» στη βάση του τιμονιού. Η καμπίνα είναι ευρύχωρη και άνετη, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 587 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος (150 και 184 ίππους), καθώς και με τον 1.6 TDI των 110 ίππων, ο οποίος εμφανίζει μέση κατανάλωση 4,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 125 γρ./χλμ.

Στους βενζίνης, υπάρχει ο 1.8 TSI με τους 180 ίππους και τα 280 Nm ροπής. Όπως και ο κορυφαίος diesel συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, έχοντας κατανάλωση 6,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 152 γρ./χλμ.

Η διευρυμένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και το σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη Haldex και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, είναι τα στοιχεία που κάνουν το Leon ST X-Perience να ξεχωρίζει.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει τον Οκτώβριο, στην έκθεση του Παρισιού, με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν αμέσως μετά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης