Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετείχαν για ακόμη μία χρονιά στους διεθνείς διαγωνισμούς φοιτητικής φόρμουλας σε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Γερμανία, πραγματοποιώντας αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες ΑRT και UoP Racing είχαν την υποστήριξη της Bosch Eλλάδας, η οποία στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των παιδιών καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρέχοντας εξοπλισμό, οικονομική και συμβουλευτική στήριξη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ART κατέκτησε τον Ιούλιο, την 18η θέση στη πίστα του Varano της Ιταλίας ανάμεσα σε 55 βενζινοκίνητα, αλλά και το κύπελλο για το καλύτερο Design Report, με τους κριτές να χαρακτηρίζουν το ελληνικό μονοθέσιο ως το αγαπημένο τους. Ωστόσο η μεγαλύτερη επίδοση ήρθε στους αγώνες της Τσεχίας τον Αύγουστο. Εκεί η ART κέρδισε την 8η θέση ανάμεσα σε 33 ομάδες, διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις των τελευταίων χρόνων και σκαρφαλώνοντας 14 ολόκληρες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα UoP της Πάτρας ξεκίνησε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις τον Ιούλιο, από την ιστορική πίστα του Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μηχανολόγοι της Πάτρας κατέκτησαν στη γενική κατάταξη την 10η θέση μεταξύ 75 ομάδων και την 1η στα ηλεκτρικά μονοθέσια. Στον αγώνα της Γερμανίας, η ομάδα στάθηκε άτυχη. Ωστόσο, κατάφερε να εισέλθει στους φιναλίστ του βραβείου «BestE-Drive Packaging Award», το οποίο απονέμεται από την Daimler.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης