Το μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας, είχε εντυπωσιάσει τους πάντες από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε χάρη στον φουτουριστικό σχεδιασμό του και τη μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το i3 είχε ένα μειονέκτημα και αυτό δεν ήταν άλλο από την περιορισμένη αυτονομία. Με μια πλήρη φόρτιση, το αυτοκίνητο μπορούσε να κάνει με τέλειες συνθήκες 190 χιλιόμετρα. Το νούμερο αυτό  αποθάρρυνε πολλούς υποψήφιους αγοραστές, καθώς σε καθημερινή βάση έπρεπε να το φορτίζουν. Η BMW δίνει τέλος σε αυτό το πρόβλημα, δημιουργώντας μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία που αυξάνει σημαντικά την αυτονομία.

Η νέα μπαταρία ιόντων λιθίου έχει πλέον χωρητικότητα 33 kWh και πυκνότητα 94 Ah, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της αυτονομίας στα 300 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη εταιρεία, σε συνθήκες πίεσης και με τον κλιματισμό στου φουλ μπορεί να κάνει έως και 200 χλμ. μέσα στην πόλη. Για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται 4,5 ώρες, δηλαδή 60 λεπτά επιπλέον σε σχέση με τη τωρινή μπαταρία, ενώ με τον ταχυφορτιστή γεμίζει σε ποσοστό 80% σε 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο i3 θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι, παράλληλα με την έκδοση Range Extender που συνδυάζει και τον δικύλινδρο βενζινοκινητήρα 650 κ.εκ.. Τέλος, να σημειώσουμε πως οι κάτοχοι του προηγούμενου i3 μπορούν να αντικαταστήσουν την μπαταρία των 22 kWh με την καινούργια των 33 kWh.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του i3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης