Μία νέα συλλογή που θα λατρέψουν οι λάτρεις της υψηλής αισθητικής και του στυλ, λάνσαρε η βρετανική φίρμα πολυτελών οχημάτων. Oνομάζεται «Newent Collection» και αφορά το σπίτι. Πρόκειται για μία σειρά επίπλων που συνδυάζουν την παραδοσιακή χειρωνακτική δεξιοτεχνία με τις νέες τεχνολογίες και την πολυτέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρουν την υπογραφή των εξαιρετικών τεχνιτών της Bentley Home, η οποία έχει έδρα το Forli της Ιταλίας. Τα έπιπλα αντλούν έμπνευση από την παράδοση, τον μοντέρνο σχεδιασμό, την προσωπικότητα και την αισθητική της μάρκας.

Οι φόρμες και τα εμβληματικά σχήματα των μοντέλων Bentley, νέων και παλαιότερων, παράλληλα με τα πολύτιμα υλικά και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων, βρίσκουν θέση στη σχεδιαστική γλώσσα της Bentley Home.

Σχεδιασμένες από τον διάσημο Carlo Colombo, οι δημιουργίες Newent είναι οι τελευταίες προσθήκες στη συλλογή Bentley Home. Ο καναπές Newent είναι το αστέρι της συλλογής, συνδυαζόμενος με μια εκπληκτική πολυθρόνα, μία καρέκλα και ένα κρεβάτι. Τα κομμάτια, ανάλογα με το γούστο του πελάτη μπορούν είτε να επικαλυφθούν πλήρως από πολυτελές δέρμα ή ύφασμα, είτε με καπλαμά, από γνήσιο ξύλο καρυδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καμπύλες των σχεδίων Newent, παραπέμπουν σε αυτές της εμβληματικής Richmond Collection, της πρώτης σειράς Bentley Home, που κυκλοφόρησε το 2013. Για την επίτευξη των εξαιρετικών προδιαγραφών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός κομματιού, είναι απαραίτητη η ανθρώπινη πινελιά.

Η επένδυση για παράδειγμα, τοποθετείται με χρήση πρέσας κενού, σε υψηλή θερμοκρασία. Τα καλούπια, που απαιτούν την χειροτεχνία εξειδικευμένων τεχνιτών, κατασκευάζονται αποκλειστικά για τη συλλογή Newent. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά ακριβής και ολοκληρώνεται με το χέρι.

Η διπλή καμπύλη στην κάτω πλευρά του σκελετού δεν παρουσιάζει εμφανείς αρμούς ή συνδέσεις μεταξύ των τμημάτων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι εφικτό μέσω της τεχνικής κατασκευής της θερμοδιαμόρφωσης, η οποία χρησιμοποιεί καινοτόμες διαδικασίες και υλικά.

Επίσης, όλα τα ξύλα αποθηκεύονται σε δωμάτια με σταθερή θερμοκρασία για να αποφευχθούν αλλαγές στα μοτίβα που μπορεί να προκύψουν από την έκθεση στον αέρα ή τις διακυμάνσεις στην υγρασία. Tα υλικά υποβάλλονται σε διεξοδικές διαδικασίες επιλογής, ενώ κάθε καπλαμάς λαμβάνει πλήρη πιστοποίηση FSC.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης