Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πιο ξεχωριστό, πολυτελές, ασυμβίβαστο και εκκεντρικό τετράτροχο παραγωγής, κατασκευασμένο από το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner, παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Mulliner Bacalar και θα κατασκευάζεται χειροποίητα στο Crewe, σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες των VIP πελατών. Η σχεδίαση του οχήματος είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο EXP 100 GT, γοητεύοντας με την υψηλή αισθητική, το απαράμιλλο στυλ και την ασύγκριτη φινέτσα.

Κάθε κομμάτι του αμαξώματος έχει εξατομικευτεί πλήρως από τους κορυφαίους τεχνίτες της Mulliner, με το εσωτερικό να είναι από βιώσιμα και «ηθικά προερχόμενα» υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διθέσιο αριστούργημα της Bentley πατάει σε τροχούς 22 ιντσών, φέρει open-top οροφή και τροφοδοτείται από έναν W12 6.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 659 ίππων και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι συγκλονιστικές. 

Η ενεργή ανάρτηση με τα αυτόματα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ φροντίζει για την οδηγική ακρίβεια και την άνεση των επιβατών, ενώ τα μεγάλα φρένα επιβραδύνουν το αυτοκίνητο σε χρόνο ρεκόρ.

Το εσωτερικό της Bacalar θυμίζει περισσότερο σαλόνι. Τα πάντα είναι κατασκευασμένα από τα καλύτερα υλικά. Το ταμπλό είναι επενδυμένο από ένα σπάνιο ξύλο (Riverwood), που προέρχεται από πεσμένα δέντρα, στα καθίσματα υπάρχουν 148.199 ανεξάρτητα κομμάτια φυσικού μαλλιού, ενώ κάποια τμήματα καλύπτονται από φινιρίσματα τιτανίου και σκούρου μπρούντζου.

Ακόμη και στους διακόπτες υπάρχουν διακοσμητικά υψηλής αισθητικής, το ρολόι σε καθένα από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν είναι ξεχωριστό, ενώ οι λεπτομέρειες στα λουριά και στα υπόλοιπα μέρη της καμπίνας δεν συναντώνται πουθενά αλλού.

Μόλις 12 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δική τους τη Bacalar, με το κόστος της αγοράς να ξεκινά από τα 1,8 εκατ. ευρώ. Φυσικά έχει κάνει ήδη sold out, με τους κατόχους να λαμβάνουν μαζί με το όχημα και μία σειρά πολύ σπέσιαλ αποσκευών της Schedoni.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης