Στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών της, τοποθετώντας περισσότερους από 4.500 σταθμούς φόρτισης για EV οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σταθμοί θα εγκατασταθούν μέχρι τα μέσα του 2022 σε ιδιόκτητους χώρους στάθμευσης της εταιρείας, με την Audi να αναλαμβάνει την κατασκευή και τη διαχείρισή τους. Από αυτούς, οι 3.500 θα βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ingolstadt, οι 1.000 στο Neckarsulm και από 100 σε Brussels και Gyor.

Η επένδυση θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και οι σταθμοί θα είναι ανοικτοί προς χρήση στους ιδιοκτήτες των ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων. Το σύστημα διαχείρισης ισχύος θα ελέγχεται από την Audi, με τις υποδοχές φόρτισης να ξεκινούν από 22 και να φθάνουν ως τα 350 kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η ειατρεία έθεσε σε λειτουργία στο αεροδρόμιο του Μονάχου έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς φόρτισης παγκοσμίως, με 70 υποδοχές τύπου AC (22 kW) και έξι υποδοχές DC (150 kW). Μάλιστα, στους σταθμούς μπορούν να φορτίζουν όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρικών και plug-in οχημάτων, ανεξαρτήτως μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης