Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Audi θα λανσάρει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό όχημα, το οποίο αναμένεται να «πατάει» στην καινούργια πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ορίσει την πορεία μας ως 100% ηλεκτρική», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Markus Duesmann, στο ετήσιο συνέδριο της Audi. «Μέχρι το 2027, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για κάθε βασική κατηγορία. Πρόσφατα αποφασίσαμε να λανσάρουμε ένα επιπλέον ηλεκτρικό βασικό μοντέλο κάτω από το Audi Q4 e-tron επίσης». Αν και το στέλεχος δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο αναμένεται να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του A3.

Το νέο βασικό EV αναμένεται να προσφέρεται ως τετράθυρο χάτσμπακ και τετράθυρο σεντάν, ενώ θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική SSP (Scalable Systems Platform) επόμενης γενιάς της Volkswagen. Η VW είπε στο παρελθόν ότι η αρχιτεκτονική SSP θα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη σε σχέση με την τρέχουσα πλατφόρμα MEB, προσφέροντας αυτονομία έως και 700χλμ.

Η πλατφόρμα θα μπορεί επίσης να φορτίζει με έως 270 kW, κάτι που θα επιτρέψει στα EV που βασίζονται σε αυτήν να έχουν έως και 129χλμ. επιπλέον αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Το αρχικό ηλεκτρικό Audi θα επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία μπαταριών «Unified Cell» της VW, αλλά θα είναι επίσης συμβατό με μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Duesmann πρόσθεσε ότι η Audi σχεδιάζει να αποκαλύψει 20 νέα μοντέλα, περισσότερα από τα μισά από τα οποία θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, έως το 2025. Η αντικατάσταση του ηλεκτρικού A3 της Audi πιθανότατα θα ακολουθήσει την άφιξη του Q6 e-tron, του πρώτου μοντέλου που θα βασίζεται επίσης στην Platform Electric (PPE).
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης