Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα SUV με ψυχή sport car. Έτσι χαρακτηρίζει το νέο της μοντέλο, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2020, η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DBX είναι το πρώτο SUV στην πολύχρονη ιστορία της Aston Martin. Πρόκειται για το αποκορύφωμα ενός  εκτεταμένου προγράμματος της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε από το κέντρο σχεδιασμού του Gaydon το 2015 και ολοκληρώθηκε στην Ουαλία.

Μοναδικό στυλ, εκπληκτική ευελιξία και υψηλές επιδόσειςΟι σμιλευμένες καμπύλες του αμαξώματος, οι καθαρές γραμμές, η ιδιαίτερη μάσκα με τις μεγάλες γρίλιες, τα τονισμένα φτερά και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα δημιουργούν ένα εκπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DBX είναι προκλητικά όμορφη και ελκυστική. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στο πρόγραμμα ανάπτυξης συμμετείχαν και γυναίκες από την επιτροπή «Female Advisory Board».

Το εσωτερικό από την άλλη είναι χάρμα ιδέσθαι. Έχει κατασκευαστεί χειροποίητα, συνδυάζοντας την κορυφαία ποιότητα των υλικών με την εργονομία. Στόχος της Aston Martin ήταν να δημιουργήσει ένα πολυτελές, άνετο και πρακτικό σαλόνι, προσφέροντας στους επιβάτες μία μοναδική αίσθηση.

Χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, καλύπτει κυριολεκτικά οποιαδήποτε απαίτηση των πελατών.

Μόνο για τη σχεδίαση του καθίσματος και την προσαρμογή του, οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας ασχολήθηκαν σχεδόν έξι μήνες. Τα χειριστήρια και οι διακόπτες έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη προσοχή και οι οθόνες παρά το μεγάλο μέγεθός τους δεν επηρεάζουν την κομψή ροή του εσωτερικού σχεδιασμού.

Τα πίσω καθίσματα είναι εξαιρετικά άνετα και βολικά, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ορατότητα των επιβατών. Επίσης, εξετάστηκαν και οι ανάγκες των παιδιών μέσω δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο σχεδιασμού με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών διαφόρων ηλικιών.

Για την κίνηση της DBX φροντίζει ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 550 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοτέρ προέρχεται από την AMG και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει κεντρικό διαφορικό και πίσω μπλοκέ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα. Δεν λείπει η αερανάρτηση που αυξάνει και μειώνει την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με τις συνθήκες και το προφίλ οδήγησης. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

Η Aston Martin κάνει λόγο για το πιο συναρπαστικό SUV της αγοράς, συνδυάζοντας την οδηγική συμπεριφορά της Vantage με την απόδοση της DBS Superleggera στις στροφές.

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία, με την τιμή στη Βρετανία να ορίζεται στις 158.000 λίρες, στη Γερμανία στα 193.500 ευρώ, στην Ιαπωνία στα 22.995.000 γιεν και στις ΗΠΑ στα 189.900 δολάρια.

Μάλιστα, οι 500 πρώτοι πελάτες θα λάβουν ως δώρο το πακέτο «1913», ένα μοναδικό βιβλίο υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής της εταιρείας και μία πρόσκληση για την εορταστική εκδήλωση «Waldorf Astoria».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης