Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Παγκοσμίως ρεζίλι έγινε η ισπανική πολιτοφυλακή καθώς παρέλαβε 230 ηλεκτρικά Nissan Leaf (ειδικά διαμορφωμένα για περιπολικά), αλλά δεν έχει πού να τα φορτίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα 200 EV περιπολικά παρελήφθησαν με εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο οι περιπολίες εντός των μεγάλων πόλεων να είναι αθόρυβες και άκρως φιλικές προς το περιβάλλον. Όλα καλά θα σκεφτεί κανείς και σίγουρα θα επικροτήσει μία τέτοια κίνηση, όμως αποδείχθηκε πως μάλλον βιάστηκαν στην Ισπανία και τους γύρισε μπούμερανγκ.

Η αλήθεια είναι πως ο διαγωνισμός για τα 230 Leaf έγινε πολύ γρήγορα και ο στόχος ήταν να βγουν και τα 230 στους δρόμους στο άμεσο μέλλον. Η αγωνία ήταν μεγάλη για ένα τόσο ιδιαίτερο εγχείρημα και κανείς δεν έκατσε να σκεφτεί, πώς θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά αυτά οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν παρκαρισμένα και η ισπανική αστυνομία αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε την αγορά των ηλεκτρικών περιπολικών ως «bad job».

Βέβαια υπήρχε πλάνο από την πολιτεία να είχαν φτιαχτεί χώροι για μαζική φόρτιση, όμως δεν προχώρησε κάτι τέτοιο στην πράξη, με αποτέλεσμα τα EV περιπολικά να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους μέχρι το καλοκαίρι. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα Nissan Leaf είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έχουν μπαταρία 40 kWh και παρέχουν αυτονομία μέχρι και 270χλμ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης