Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μαζί με τη Rolls-Royce θεωρούνται οι κορυφαίοι κατασκευαστές υπερπολυτελών οχημάτων. Τα μοντέλα της γκάμας τους απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, σε αυτούς που επιζητούν το τέλειο και προφανώς έχουν την οικονομική δυνατότητα για να αποκτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2015, η Bentley είχε παρουσιάσει μια συλλεκτική έκδοση της Mulsanne με την ονομασία Grand Limousine by Mulliner. Το εκθαμβωτικό αυτό τετράτροχο παρήχθη σε μόλις 5 μονάδες. Κατασκευασμένο όλο στο χέρι από τους δεξιοτέχνες του περιβόητου τμήματος εξατομίκευσης της βρετανικής φίρμας, θεωρείται κομμάτι της ιστορίας της παγκόσμιας αυτοκίνησης, ένα από τα καλύτερα οχήματα που βγήκαν ποτέ από το εργοστάσιο του Crewe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέντε σπάνιες μονάδες της Mulsanne Grand Limousine by Mulliner στάλθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά δεν πωλήθηκαν ποτέ. Πλέον, είναι και πάλι διαθέσιμες από τη Bentley Emirates με την εταιρεία να ξεκαθαρίζει πως μπορεί να τις παραγγείλει οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Αρκεί φυσικά να έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα πληρώσει.

 

Η πολυτέλεια δεν έχει όριο

Αυτή η limo θεωρείται το απόλυτο όχημα για την παγκόσμια οικονομική ελίτ. Κάθε αντίτυπο της Mulsanne Grand Limousine by Mulliner έχει τη δική της μοναδική ταυτότητα και ξεχωριστές προδιαγραφές.

Η εξωτερική απόχρωση είναι διαφορετική σε κάθε αυτοκίνητο, όπως και οι λεπτομέρειες στο αμάξωμα, οι ζάντες, οι επενδύσεις στο εσωτερικό, οι καπλαμάδες στο ταμπλό, τα δέρματα, ακόμη και οι ραφές.

Η διαρρύθμιση του εσωτερικού είναι εμπνευσμένη από τα ιδιωτικά jet. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ιδιωτικός σοφέρ. Ο ιδιοκτήτης και οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν το θαυμαστό σαλόνι της Mulliner.

Τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα σε στυλ πολυθρόνας είναι τοποθετημένα αντικριστά. Τα πάντα ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η αίσθηση του χώρου είναι απίθανη, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ασύλληπτα και η ακρίβεια στη λεπτομέρεια αξεπέραστη.

Πτυσσόμενα τραπεζάκια επιτρέπουν στους επιβάτες να απολαύσουν το γεύμα τους εν κινήσει, στο ψυγείο η σαμπάνια παραμένει σε ιδανική θερμοκρασία, τα κρυστάλλινα ποτήρια φυλάσσονται σε ειδικές θήκες και τα τρία χειροποίητα καντράν δείχνουν την ώρα σε διαφορετικές ζώνες. Εξάλλου, ο πελάτης θέλει να ενημερώνεται διαρκώς για τις επιχειρήσεις και τα χρηματιστήρια.

Τον οδηγό και τους πίσω επιβάτες χωρίζει ένα ηλεκτροχρωμικό «έξυπνο» γυαλί, που ανοίγει και κλείνει ή γίνεται διαφανές με το πάτημα ενός μπουτόν. Το σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, περιγράφεται ως κορυφαίο.

 

Ποια είναι η τιμή;

Για την κίνηση φροντίζει ο V8 6¾ λίτρων κινητήρα twin turbo απόδοσης 512 ίππων και 1.020 Nm ροπής. Η βρετανική limo πατάει σε αποκλειστικές ζάντες 21 ιντσών έχοντας χαραγμένη την έκφραση «Coachbuilt by Mulliner».

Το συλλεκτικό, περίτεχνο και χειροποίητο μοντέλο της Bentley καλύπτει κυριολεκτικά κάθε απαίτηση των απαιτητικών πελατών. Όσο για την τιμή, για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές δεν έχει καμία σημασία. Γι΄αυτό και η εταιρεία δεν την αναφέρει καν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Bentley Flying Spur Hybrid είναι το καλύτερο sedan στον κόσμο

Το SUV της Bentley που μπαίνει εύκολα στην πίστα

Αυτή η Bentley είναι το όνειρο κάθε οδηγού

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης