Το βρετανικό περιοδικό Top Gear, πραγματοποίησε ένα ονειρικό test drive, δοκιμάζοντας την εξωπραγματική, υπέροχη, πανίσχυρη και καυτή Aston Martin Vulcan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντάκτης του δημοφιλούς περιοδικού, Ollie Marriage, ταξίδεψε έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι, ώστε να οδηγήσει την αγωνιστική Vulcan, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος εκπαίδευσης των ιδιοκτήτων, από τους επαγγελματίες οδηγούς της βρετανικής φίρμας.

Σε αντίθεση με τους πελάτες της Aston Martin, ο βρετανός δημοσιογράφος χρειάστηκε ελάχιστα ιδιαίτερα μαθήματα για να τιθασεύσει το «θηρίο» των 820 ίππων. Τα πλάνα από τη δοκιμή είναι εκπληκτικά, όπως και ο ήχος του V12 ατμοσφαιρικού μοτέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, η Vulcan προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, κοστίζει 2,45 εκατομμύρια ευρώ και παράχθηκε σε μόλις 24 μονάδες. Τροφοδοτείται από τον V12 7.0 λίτρων κινητήρα, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Φέρει ανθρακονημάτινο monocoque σασί, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, άξονας μετάδοσης από carbon, ημιαξόνια από μαγνήσιο, κεραμικά δισκόφρενα της Brembo με αγωνιστικές δαγκάνες και ανάρτηση αγωνιστικών προδιαγραφών. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης