Την έκδοση παραγωγής της εξωπραγματικής Regera που είχαμε δει σε μορφή πρωτότυπου πριν από έναν χρόνο παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης η σουηδική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Koenigsegg προχώρησε στις απαιτούμενες τροποποιήσεις ώστε το πρώτο megacar του κόσμου να καλύψει τις προδιαγραφές για κίνηση στον δρόμο και πλέον το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της έναρξης παραγωγής. Όπως ανέφερε το αφεντικό της εταιρείας, Christian von Koenigsegg, έγιναν σχεδόν 3.000 αλλαγές σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου, από τον εξοπλισμό έως τη μετάδοση κίνησης και το μηχανικό σύνολο.

Έπειτα από 12 μήνες εξέλιξης, οι μηχανικοί της εταιρείας μείωσαν το βάρος στα 1.590 κιλά με όλα τα υγρά. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 80 μονάδες, με αρκετούς πελάτες να έχουν ήδη παραγγείλει το αυτοκίνητο, με την τιμή να είναι άγνωστη προς το παρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον V8 5.0 λίτρων κινητήρα και τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 1.500 ίππους και τα 2.000 Nm ροπής. Η συστοιχία μπαταριών 800V είναι τεχνολογίας F1, με τις επιδόσεις να συγκρίνονται μόνο με αυτές της Bugatti Chiron. Τα 0-100 έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 6,6΄΄ και τα 0-300 σε 10,9 δευτερόλεπτα. Οι χρόνοι είναι απίστευτοι ξεπερνώντας στα ρεπρίζ κάθε τετράτροχο παραγωγής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης