Είναι δύο από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Εδρεύουν στη Γερμανία και θαρρείς πως βαδίζουν χέρι-χέρι όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας σχεδόν την ίδια γκάμα μοντέλων.

Η νέα S-Class Maybach

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες τη νέα S-Class Maybach, ένα υπερ-πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά σύντομα. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση S600 με τους 530 ίππους και τα 830 Nm, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η S500 με τους 455 ίππους και η βασική τετρακίνητη S400 4MATIC, απόδοσης 333 ίππων και 480 Nm ροπής.

Εντυπωσιακό το πρωτότυπο της BMW

Από την πλευρά της, η BMW φαίνεται πως είναι έτοιμη να απαντήσει στην Mercedes, με την καινούργια Σειρά 9, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που βασίζεται στο πρωτότυπο Vision Future Luxury, έχει μήκος περίπου 5,5 μέτρα και προσφέρει «βασιλικές» ανέσεις στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτα επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας στο εσωτερικό

Το αυτοκίνητο δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση για παραγωγή, με τους Βαυαρούς να εξετάζουν όλα τα δεδομένα πριν δώσουν το «πράσινο φως». Αν τελικά το κάνουν, η ναυαρχίδα της BMW θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης