Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί για μερικά χρόνια η Alfa Romeo να είχε χαθεί από το προσκήνιο και τις πρωταγωνιστικές θέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όμως μία νέα σελίδα έχει γυρίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από την ομπρέλα του κολοσσιαίου ομίλου Stellantis, η Alfa Romeo ξεκίνησε την αντεπίθεση της με αρωγό τη νέα Tonale η οποία μαζί με την Jiulia έχουν ξαναφέρει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία εκεί που της αξίζει. Η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη να λανσάρει ένα μικρότερο SUV στις αρχές του 2024. Ένα μοντέλο που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με sport DNA, με την αυτοκινητοβιομηχανία να το χαρακτηρίζει ως game changer.

Σε μία πρόσφατη δημοσίευση της, η Alfa Romeo ρωτά τους ακόλουθους της, εάν μπορούν να μαντέψουν πως θα ονομάζεται το νέο αυτό μικρό EV SUV. Δεν γίνεται ξεκάθαρο εάν η εταιρία αναζητά ιδέες για ονόματα ή απλά μας προϊδεάζει για τον ερχομό του, το μόνο σίγουρο είναι πως έχει καταφέρει ήδη να μας εξάψει την φαντασία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία, θα βασίζεται στην e-CMP πλατφόρμα όπως και το Jeep Avenger το οποίο αποδίδει 156 ίππους από έναν ηλεκτροκινητήρα και 400χλμ. αυτονομίας.

 

Εσείς πώς θα «βαφτίζατε» το επόμενο μοντέλο της Alfa Romeo;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης