Η νέα μόδα στις πλούσιες χώρες του κόσμου είναι οι εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Αγγλία, γίνονται πλειστηριασμοί για την πώλησή τους, με τους συλλέκτες να προσφέρουν απίστευτα ποσά για να τις κάνουν δικές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, βγήκαν σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο, από τον οργανισμό έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας DVLA, οι πινακίδες 25 O και 250L. Τις αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος John Collin, προσφέροντας το απίστευτο ποσό των 817.900 ευρώ.

Η πρώτη κόστισε 653.500 ευρώ και θα την τοποθετήσει στην ιστορική Ferrari 250 SWB, που κάποτε ανήκε στον Eric Clapton. Τη δεύτερη τη θεώρησε ευκαιρία, καθώς έδωσε μόλις 164.400 ευρώ και την προορίζει για την Ferrari 250 Lusso του 1964.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 25 Ο πέρασε στην ιστορία ως η ακριβότερη πινακίδα κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την F1 του Afzal Kahn. Ο ιδιοκτήτης του βελτιωτικού οίκου A.Kahn Design, είχε δώσει το 2008 σχεδόν 524.000 ευρώ για να την αγοράσει.

Για να καταλάβετε για τι ποσά μιλάμε, πέρυσι, κάποιος του πρόσφερε κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ για του την πουλήσει, αλλά ο Kahn αρνήθηκε, λέγοντας ότι είναι η αγαπημένη του πινακίδα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ακριβότερη του κόσμου κυκλοφορεί στο Άμπου Ντάμπι, φέρει τον αριθμό «1» και πωλήθηκε πριν από 6 χρόνια για 8,2 εκατομμύρια ευρώ.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης