Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και σπορ αισθητικής, η Hyundai Motor Group και η KIA Motors ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με τη νεοσύστατη εταιρεία Rimac Automobili.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο κατασκευαστές από την Κορέα θα επενδύσουν στην ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα από την Κροατία το ποσό των 64 και 16 εκατομμυρίων ευρώ, αντίστοιχα. Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες θα αναπτύξουν από κοινού μια σειρά πρωτοποριακών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού της σειράς N και ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων κυψελών καυσίμου (FCEV).

«Η Rimac είναι μία καινοτόμος εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Η τεχνολογική της τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά μοτέρ και στα συστήματα μπαταριών είναι εκπληκτική. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στον δρόμο προς τη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα», δήλωσε ο Euisun Chung, Executive Vice Chairman της Hyundai Motor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Hyundai είναι να αξιοποιήσει μέσα από αυτή τη συνεργασία τις υπάρχουσες δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, ώστε να ανταποκριθεί στο πλάνο ηλεκτροκίνησης του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 44 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων έως το 2025.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης