Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η τεχνολογία υπάρχει ήδη στα μοντέλα και με μία τροποποίηση ξεκλειδώνουν νέες λειτουργίες. Τα αυτοκίνητα της Honda μέσω νέου λογισμικού, θα σκανάρουν ασταμάτητα τον δρόμο και θα ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές εάν υπάρχει πρόβλημα με το οδόστρωμα και συγκεκριμένα με τις διαγραμμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα νέα μοντέλα της Honda διαθέτουν δεκάδες ραντάρ αλλά και κάμερες ώστε το όχημα να έχει συνεχώς «μάτια» στον δρόμο. Δεκάδες λειτουργίες ενεργοποιούνται μέσω αυτών και πλέον ήρθε μία ακόμη ιδέα που γίνεται ήδη πράξη, έστω και πιλοτικά. Το τμήμα μεταφορών του Οχάιο στις Η.Π.Α. σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο της Honda δοκιμάζουν μία νέα λειτουργία παρακολούθησης κατάστασης των δρόμων από κάμερες και ραντάρ που υπάρχουν ήδη στα νέα αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας. 

Εάν η διαγράμμιση είναι καλή τότε θα σημειώνεται με πράσινο χρώμα, εάν είναι απλά καλή κίτρινο, εάν χρειάζεται επιδιόρθωση με κόκκινο ενώ εάν λείπει εντελώς τότε με γκρι. Τα στοιχεία αυτά, μαζί με φωτογραφίες αλλά και συντεταγμένες του GPS  θα αποστέλλονται ανώνυμα στις αρμόδιες αρχές συντήρησης δρόμων ώστε να επιμεληθούν επί του θέματος. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαγράμμιση των δρόμων πλέον είναι πιο σημαντική από ποτέ καθώς τα συστήματα αυτόματης και ημιαυτόματης οδήγησης βασίζονται σε αυτή, όπως και λοιπές λειτουργίες π.χ. Lance Assist που αναλαμβάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και τιμόνι.

 

Μάλιστα η Honda αναφέρει πως αυτή η νέα λειτουργία σταδιακά θα μπορεί να επεκταθεί και πέρα από την ενημέρωση για τις διαγραμμίσεις. Να ανιχνεύει περισσότερες κακοτεχνίες, σπασμένες πινακίδες και άλλα επικίνδυνα φαινόμενα στους δρόμους και να ενημερώνει αυτόματα τις αρχές. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης