Για πρώτη φορά, έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νέο Civic Type R παραγωγής, το οποίο αναμένεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο δυναμικό και ισχυρό Type R της ιστορίας, «συνελήφθη» από τους φωτογράφους χωρίς ίχνος καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης γύρω από το ευρωπαϊκό τεχνολογικό κέντρο της Honda.

Το «καυτό» hatchback συνοδεύονταν από ορισμένα εκλεκτά αυτοκίνητα της κατηγορίας – έκαναν μαζί δοκιμές – όπως την A45 AMG, το Megane RS και το Golf R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, η σχεδίαση είναι άκρως επιθετική, διαθέτοντας ένα πολύ δυναμικό bodykit. Ο διαχύτης πίσω με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, η μεγάλη πτέρυγα, τα LED φώτα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, οι αεραγωγοί, το χαμηλωμένο αμάξωμα και οι ζάντες σε χρυσαφί χρώμα, αναδεικνύουν τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας καινούργιος δίλιτρος κινητήρας turbo, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και αποδίδει τουλάχιστον 280 ίππους.


Η Honda χαρακτήρισε το νέο Type R ως ένα «αγωνιστικό αυτοκίνητο για δημόσιο δρόμο»

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης