Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι υποδομές φόρτισης είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης. Οι κατασκευαστές και οι εταιρείες ενέργειας συνεργάζονται προκειμένου να επεκτείνουν τους σταθμούς σε κάθε περιοχή της Ευρώπης, καλύπτοντας τις ανάγκες των οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εργάζονται ώστε να βρουν νέους τρόπους γρήγορης και εύκολης φόρτισης των EV οχημάτων. H Volkswagen για παράδειγμα, αναπτύσσει έναν καινοτόμο τρόπο παροχής ενέργειας σε κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Πρόκειται για ρομπότ που λειτουργούν τελείως αυτόνομα, συνδέονται με το σύστημα επικοινωνίας του οχήματος μέσω της τεχνολογίας Car-to-X communication και μπορούν να φορτίσουν πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινητό ρομπότ ρυμουλκεί μια κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας. Όταν λοιπόν σταθμεύει ένα όχημα στο πάρκινγκ, το εντοπίζει και συνδέεται με την παροχή του αυτοκινήτου φορτίζοντας την μπαταρία.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης, το ρομπότ μαζεύει την κινητή μονάδα και την επιστρέφει στον κεντρικό σταθμό. Όσο για τη χρέωση, θα γίνεται αυτόματα στην κάρτα του οδηγού.

Το ρομπότ βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης και είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Στόχος της εταιρείας, είναι να το βγάλει στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του τμήματος Volkswagen Group Components, Thomas Schmall.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης