Οι νέες νόρμες σχετικά με τον κύκλο μέτρησης της κατανάλωσης καυσίμου, έχουν επηρεάσει όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών και τη VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μέσα στον Αύγουστο θα προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του κύκλου μέτρησης WLTP.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναβαθμίσει τμήματα της παραγωγής και το λογισμικό κινητήρα, ενώ θα προσθέσει στα αυτοκίνητά της καινούργιο φίλτρο σωματιδίων. Περισσότερα από 200 εκδόσεις μοντέλων των Golf, Touran και Tiguan πρέπει να περάσουν τις διαδικασίες πιστοποίησης, προκειμένου να καλύψουν τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο, όλα τα νέα μοντέλα, είναι υποχρεωμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, να φέρουν πιστοποίηση «Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure» και «Real Driving Emissions». Ο νέος κύκλος που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και αφορά σε μετρήσεις των εκπομπών ρύπων CO2 και των οξειδίων του αζώτου (NOx) σε πραγματικές συνθήκες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης