Ξεκινώντας από το XC40 electric που αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, η σουηδική φίρμα στοχεύει να μετατραπεί σταδιακά σε μία 100% ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία, προσφέροντας στους πελάτες πρωτοποριακά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Volvo και η μητρική Geely θα συστήσουν μία νέα εταιρεία, συστεγάζοντας ουσιαστικά τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα υβριδικά σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, τα θερμικά μοτέρ θα προέρχονται από την Κίνα και θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις μάρκες του ομίλου, δηλαδή τις Lotus, Proton, Lynk & Co και φυσικά τη Volvo.

Από την πλευρά τους, οι Σουηδοί θα επικεντρώσουν όλη την έρευνα και εξέλιξη στους ηλεκτροκινητήρες. Στόχος της Volvo είναι, μέχρι το 2025 να πουλάει σε ποσοστό 50% αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η νέα επιχείρηση των Geely και Volvo θα στηθεί από την αρχή, περιλαμβάνοντας τμήματα στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, της πληροφορικής, της κατασκευής, των προμηθειών και γενικά σε οτιδήποτε αφορά μία αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με τη Geely να προσλαμβάνει 5.000 άτομα και τη Volvo περίπου 3.000.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης