Το 1990, η σουηδική μάρκα παρουσίασε το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα στον κόσμο, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Volvo 850. 25 χρονιά μετά, η εταιρεία γιορτάζει την καινοτομία ασφάλειας, προσφέροντας έκπτωση 25% σε όλα τα καθίσματα για βρέφη και μεγαλύτερα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφορά ισχύει για την περίοδο 15 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της μάρκας και αφορά οποιονδήποτε κάτοχου αυτοκινήτου, ανεξαρτήτου μάρκας. Με απλά λόγια, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος ιδιοκτήτης μοντέλου Volvo για να προμηθευτεί παιδικό κάθισμα της σουηδικής μάρκας σε ειδική τιμή και με την εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας της εταιρείας.

Όσον αφορά το πρώτο παιδικό κάθισμα, ήταν ουσιαστικά ένα αναδιαμορφωμένο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί ώστε να ανυψώνει την επιφάνεια στην οποία καθόταν το παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν η υπάρχουσα κεντρική ζώνη ασφαλείας 3 σημείων του αυτοκινήτου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας σωστά στο παιδικό σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν χρειαζόταν πρόσθετο σύστημα πρόσδεσης για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ μπορούσαν επιπλέον να κάθονται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το σαφές πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης επέτρεπε, επίσης, στο κάθισμα να είναι πάντα διαθέσιμο, χωρίς προβλήματα κακής χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2007, η Volvo πέτυχε μία ακόμα πρωτιά στην παιδική ασφάλεια, όταν παρουσίασε το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στα παιδιά. Με αυτό το καθισματάκι, οι μικροί επιβάτες μπορούσαν να βλέπουν καλύτερα έξω από τα παράθυρα, ενώ ήταν ιδανικό για όλες της ηλικίες, καθώς προσαρμοζόταν στον ύψος του παιδιού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης