Το πιο σύγχρονο και προηγμένο κέντρο δοκιμών παγκοσμίως, δημιούργησε στην περιφέρεια Aichi η ιαπωνική μάρκα. Ονομάζεται Toyota Technican Center Shimoyama και ένα από τα τμήματά του εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο καλύπτει μία έκταση 6,5 τ.χλμ. και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2023, απασχολώντας περισσότερα από 3.000 άτομα. Στις εγκαταστάσεις, οι Ιάπωνες έφτιαξαν μία μικρογραφία της φημισμένης πίστας του Nurburgring, προκειμένου οι δοκιμαστές και οι επαγγελματίες οδηγοί των αγωνιστικών τμημάτων να κάνουν τα απαραίτητα τεστ.

Η πίστα έχει μήκος 5,3 χιλιόμετρα και ενσωματώνει 11 διαφορετικές ειδικές διαδρομές. Οι υψομετρικές διαφορές φθάνουν τα 75 μέτρα και ορισμένες στροφές έχουν σχεδιαστεί με βάση την «Πράσινη Κόλαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, έχουν αντιγράψει μία ποικιλία διαδρομών και στροφών από τα κορυφαία circuit. Εκεί θα αναπτύσσονται τα νέα μοντέλα της μάρκας και στόχος είναι να φτιάξουν αυτοκίνητα που διακρίνονται για την οδηγική απόλαυση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης