Πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει στην γκάμα της ορισμένα από τα κορυφαία EV αυτοκίνητα και συγχρόνως τα πιο καλοπουλημένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα της Tesla διακρίνονται για την υψηλή απόδοση των ηλεκτρικών συνόλων και τα high tech συστήματα. Σύντομα, θα εξοπλιστούν με μία νέα γενιά μπαταριών που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, προκαλώντας τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν εξελίξει μπαταρίες με διάρκεια ζωής 1 εκατομμύριο μίλια, δηλαδή 1,6 εκατ. χιλιόμετρα. Παρά τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και χωρητικότητα αποθήκευσης της ενέργειας, οι μπαταρίες είναι χαμηλού κόστους, γεγονός που θα επιτρέψει στην Tesla να πουλά σε μειωμένες τιμές τα μοντέλα της, θέτοντας νέα στάνταρ στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο Model 3 και σταδιακά θα περάσουν σε όλα τα οχήματα της γκάμας. Σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την κινεζική Contemporary Amperex Technology Ltd., διαθέτοντας καινοτόμα στοιχεία.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις μπαταρίες και το πλάνο της Tesla, θα δοθούν στα τέλη του μήνα στο πλαίσιο του τεχνολογικού συνεδρίου «Battery Day».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης