Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Suzuki απέδειξε  έμπρακτα τη δέσμευσή της στο Περιβαλλοντικό Όραμα 2050 που έχει θέσει για την προστασία της ατμόσφαιρας, την εξοικονόμηση των υδάτινων και συνολικών πόρων καθώς και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Suzuki ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνολογία για την επαναχρησιμοποίηση μικρών μπαταριών ιόντων – λιθίου με στόχο τη φωταγώγηση των δρόμων της Ιαπωνίας με ηλικιακή ενέργεια. 
Στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής της δραστηριότητας, συλλέγονται οι λειτουργικές μπαταρίες ιόντων – λιθίου, από τα οχήματα τα οποία οδηγούνται προς απόσυρση, και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την τροφοδότηση φωτισμού των δρόμων της Ιαπωνίας.
Η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε θα ανοίξει το δρόμο για την αποτελεσματική επαναχρησιμοποίηση μικρών μπαταριών ιόντων λιθίου, η παραγωγή των οποίων αναμένεται να αυξυθεί στο μέλλον, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία.
Η Suzuki σκοπεύει να δημοσιοποιήσει την πρωτοποριακή της τεχνολογία έτσι ώστε πάνω σε αυτή την πατέντα να δημιουργηθούν και άλλες νέες τεχνολογίες που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης